Sök efter ISBN, titel eller författare
Resultat:
Inga fler resultat att visa.
Böcker
Författare
Om oss
Kontakt
Manus
Press
Ursula Poznanski
Layers
En tidig morgon vaknar hemlösa Dorian och upptäcker att han ligger bredvid en död man. En man som uppenbarligen har mördats. En man som Dorian bråkat med dagen innan. Han minns ingenting från natten och frågorna kryper på honom. Vad har hänt? Var Dorian med när det hände? Är det till och med han som är skyldig?
Just då kommer någon fram och erbjuder Dorian att flytta in i Bornheims residens, ett slags hem där hemlösa ungdomar får bostad, mat, sysselsättning och utbildning. Men det är något konstigt med erbjudandet. I det ingår att han ska leverera reklamgåvor, även om mottagaren inte vill ta emot dem. Faktum är att han ska leverera dem till vilket pris som helst.
ISBN
9789188665010
Författare
Ursula Poznanski
Orginaltitel
Layers
Översättare
Sofia Lindelöf
Sidantal
440
Utgivningsdatum
2017-09-07
Format
Inbunden
Recensioner och bloggar
"Det finns likheter i upplägget med Muchamores Cherub- och Riordans Magnus Chase-serie, inte bara tematiskt utan även i relation till tempo, underhållningsfaktor och berättarglädje. Poznanski är en kompetent författare och Layers, liksom hennes andra böcker, är gediget genomförda."
Karin Alvehus, Bibliotekstjänst häfte nr 21, 2017
Layers är en spännande bok, som är bäst att ge sig in i utan att veta särskilt mycket om handlingen. Konceptet är oerhört fascinerande och lyckas både fängsla och väcka många tankar om vart samhället är på väg. Karaktärerna är lätta att tycka om, texten har ett fint flyt och språket känns naturligt. Boken innehåller dessutom många vändningar; en del som man kan se komma tidigt, andra minst sagt oväntade.
Gillar man spänning, thrillers, opålitliga berättare eller bara en riktigt bra bok med ett unikt koncept, då rekommenderar jag Layers.
Jag har inte läst något som kan jämföras med Layers, för det är verkligen en bok för sig. Handlingen är unik och intressant och spännande och beroendeframkallande. Ett lager av mystik finns sänkt över boken, och det gör den svår att släppa och lätt att bara glida igenom. ... Och när vändningen kommer blir jag lite frälst, för Poznanski gör det så bra och så skickligt och jag känner mig så dum, lurad och som att jag nog älskar boken lite grann.
Författare
Ursula Poznanski
Ursula Poznanski föddes i Wien och bor där än idag tillsammans med sin familj. Flera år spenderade hon på universitetet i Wien, och bytte ämne vid mer än ett tillfälle innan hon insåg att det var journalistiken hon skulle satsa på. När hennes son föddes började hon även skriva böcker för unga läsare.