Sök efter ISBN, titel eller författare
Resultat:
Inga fler resultat att visa.
Böcker
Författare
Om oss
Kontakt
Manus
Press
Linda Jones
Bete sig
Stinas värld rämnar när hennes föräldrar berättar att de ska skilja sig. Alla runt henne säger att hon ska vara glad att det hände nu när hon är vuxen. Men hur ska hon kunna vara glad när föräldrarna inte går att känna igen? Hur ska hon kunna vara glad när hon tvingas flytta från barndomshemmet och ingenting är som förut? Kompisarna planerar för jobb och barn och Stina förväntas göra samma sak. Men istället lämnar hon allt. Hon packar en ryggsäck med kläder och mat och tar bussen till en enslig stuga, precis vid foten av fjället. Men hur klarar man av att sköta en stuga, utan el och rinnande vatten, när ens armar är tunna som pinnar och ens händer utan valkar? Hur överlever man på mat som måste tillagas över öppen eld när man levt ett liv på micrade polarbröd? Och hur överlever man helt utan kontakt med omvärlden när man är van vid ett konstant scrollande?
ISBN
9789188665218
Författare
Linda Jones
Format
Inbunden
Sidantal
272
Utgivningsdatum
18 september
Omslagsformgivare
Lena Sjöberg
Recensioner och bloggar
"Bete sig är en roman om inre utveckling, naturens kraft och vikten av att finna sin egen väg. Det mesta sker inuti Stina varför tempot är tämligen lågt. Person- och miljöskildringarna är alldeles utmärkta, naturskildringarna ljuvliga och språket mycket njutbart."
Staffan Wennerlund, Bibliotekstjänst, häfte 22
Bete sig är en imponerande debut av en lovande, ung författare. Det är en atmosfärisk roman, med behagligt språk och målande beskrivningar av den vackra Norrbotten. ... Vackert skriven och med hjärtat på rätta stället gjorde den intryck.
Författare
Linda Jones
Linda Jones är född 1988 och bosatt i Luleå. Till vardags arbetar hon som reporter på SVT Norrbotten, och spenderar så mycket ledig tid hon kan ute i naturen. Bete sig är hennes debut.