Sök efter ISBN, titel eller författare
Resultat:
Inga fler resultat att visa.
Böcker
Författare
Om oss
Kontakt
Manus
Press
Matilda Gunnarsson Rathsman
Tidsfördriv
”Jag vet inte vad jag vill. Jag vet bara vad jag inte vill och det är ju att dö. Jag vill inte dö. Jag vill leva.”

My ska dö om ett år. Precis som alla andra har hon ända sedan hon föddes vetat när hon ska dö. För My kommer den dagen bara lite tidigare än för de flesta andra. 18 år är inget långt liv. Varje kväll, precis innan hon somnar, får My en syn. Så är det för alla. Synen visar det sista man kommer att se innan man dör. Vissa ser eldslågor eller vatten, de flesta ser bara ett mörker. My ser ett par intensivt gröna ögon.

När nedräkningen av hennes sista år har börjat träffar hon Theodor Edh, som bär regnrock även när solen skiner. Theodor, som inte verkar följa några regler och som hela tiden kommer med antydningar om att ens öde kanske inte är helt bestämt. Theodor, som har ett par intensivt gröna ögon.

En anmärkningsvärd debut som väcker existentiella frågor kring livet och döden, men också undersöker hur långt vi är beredda att gå för vänskap och kärlek, och för sanningen.
ISBN
9789188665393
Författare
Matilda Gunnarsson Rathsman
Format
Inbunden, e-bok, ljudbok
Sidantal
416
Utgivningsdatum
2021-09-15
Omslagsformgivare
Annika Bäckström
Författare
Matilda Gunnarsson Rathsman
Matilda är född 1997 och bor i Göteborg. Tidigare har hon gått skrivutbildningar på Jakobsbergs folkhögskola och Ölands folkhögskola. Just nu studerar hon på ett kandidatprogram i Litteraturvetenskap. Tidsfördriv är hennes debut.