Sök efter ISBN, titel eller författare
Resultat:
Inga fler resultat att visa.
Böcker
Författare
Om oss
Kontakt
Manus
Press
Linnea Dahlgren
Dagen du förstörde allt
Nominerad till Storytel Awards!

Melanie och Kassandra har varit bästisar sen de var små. De behöver inga andra, de har ju varandra: Mellan och Kass. Något av det bästa de vet är att besöka Tidssmygen, en glänta i skogen där det känns som man kan resa i tiden. De reser till gemensamma minnen och till allt roligt de ska göra i framtiden. Så en tidig morgon vaknar Melanie av telefonen. Kassandra är död. Hon har tagit livet av sig. Nyheten drabbar Melanie som ett slag. Det kan inte vara sant, det måste vara ett misstag. Hur ska hon fortsätta leva? Mellan kan ju inte finnas utan Kass. Men så kommer hon på: Tidssmygen. Tänk om hon kan resa i tiden och få Kassandra att ändra sitt beslut.

En finstämd och gripande berättelse om sorg, vänskap och kampen för att leva vidare.
ISBN
9789188665072
Författare
Linnea Dahlgren
Format
Inbunden bok, pocket, ljudbok & E-bok
Sidantal
246
Utgivningsdatum
2018-03-12
Omslagsformgivare
Annika Bäckström
Recensioner och bloggar
"En fantastiskt fin och berörande bok. Läs den!"
Lio, Bokdrömmar
Gestaltningen av sorg är nämligen lika lysande i ”Dagen du förstörde allt” som i ”Vakuum”. Språket är enkelt utan att vara banalt och handlingen fylld av originella detaljer. ...
Läsningen är terapeutisk. Dialogerna mellan Melanie, hennes mamma och vänner letar sig fram mot ett slags klarhet som såväl unga som vuxna läsare behöver nå fram till om och om igen i livet. ... ”Dagen du förstörde allt” visar att det går att skriva om döden utan att vända trygghet och harmoni ryggen. - Lydia Wistisen
Vissa böcker nockar en totalt, som ett slag i magen, som ett fall på svanskota. Så var det för mig när jag läste Dagen du förstörde allt av Linnea Dahlgren. ... Linnea Dahlgrens språk är närvarande, känslostarkt och övertygande och hon lyckas verkligen beröra.
Jag är redan nu ganska säker på att denna bok kommer att ligga på min topp fem-lista över bästa läsupplever i år, även om jag har mer än nio månader kvar av läsning.
Det är en ungdomsbok om livet, döden, skolan och familj som går hem minst lika bra hos ”äldre” vuxna. Linnea imponerar med sin välskrivna rörande debutroman, det är en ren fröjd att läsa boken!
Dagen du förstörde allt är en oerhört stark debut av den 26-åriga Linnea Dahlgren. Romanen är skriven i duform, vilket ger en väldig närhet till de båda huvudpersonerna. ... Här uttrycks på ett gripande sätt den frustration, ilska, kärlek och sorg som Melanie känner. En viktig bok för både ungdomar och vuxna. - Agneta Warheim, lektör på BTJ
Det råder ingen tvekan om att det är en fantastiskt fin liten bok det här. Den fångar sina läsare direkt, och det främst med fantastiskt gripande citat som verkligen sätter igång tankarna och ger upphov till så många känslor. Jag blir verkligen tagen och berörd av det enkla och vardagliga, men klockrena, språket.
Det är en fantastiskt fin skildring av vänskap, men också av sorg när den är som allra, allra svartast, och så tung att bära.
Språket är fantastiskt! Alltså på riktigt helt fantastiskt! ... Läs! Denna vill ni inte missa.
Författare
Linnea Dahlgren
Linnea Dahlgren är född 1991, bor i Malmö och arbetar som biblioteksassistent. Hon är bland annat utbildad vid Lunds författarskola. Dagen du förstörde allt är hennes debut.