Sök efter ISBN, titel eller författare
Resultat:
Inga fler resultat att visa.
Böcker
Författare
Om oss
Kontakt
Manus
Press
Liv Marit Weberg
Livet i en skokartong
CSN har slutat leverera, pojkvännen Tore har gjort slut och universitetskurserna är omöjliga att klara av, eller ens gå på. De enda som fortfarande tror att hon lever ett ”normalt” liv är föräldrarna. Men de bor långt bort, så det gör inte så mycket. För är normaliteten verkligen något att sträva efter? Vad är det för fel på ett lugnt och skönt liv ensam inne i lägenheten som är lika liten som en skokartong? Men så är
det ju det där med pengar. Och mat. Och räkningar. Och en väldig massa förväntningar från människor runt omkring …

Med svart humor berättar Liv Marit Weberg en historia om en tjej som trivs bäst i sitt eget sällskap. Men samhället vi lever i kräver att man deltar, och för det behöver man kunna klura ut de sociala koderna. Även om de ibland kan vara svåra att förstå sig på.
ISBN
9789188665089
Författare
Liv Marit Weberg
Orginaltitel
Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til
Översättare
Helena Stedman
Sidantal
ca 200
Utgivningsdatum
2018-04-30
Format
Inbunden
Omslagsformgivare
Sanna Sporrong
Recensioner och bloggar
" Jag skrattade så tårarna rann"
Anna - Stories from the city
Åhh vad jag gillade ”Livet i en skokartong” av Liv Marit Weberg. ... En bok med mycket tankar och pinsamheter och val. Vilket får en själv att tänka till, vad är det som man själv tycker är viktigt i livet. Vad skulle hänt om man bosatt sig i en skokartong och bara väntat? En bok om en lite socialt udda person men som absolut har huvudet på skaft och som kommer stanna kvar i mitt minne!
Jag läste den här boken på en dag! Dels för att den har föredömligt korta kapitel och dels för att jag gillade den. Anne Lise är en intressant karaktär att följa och med till synes enkla medel lyckas författaren förmedla hennes inställning till livet och hur den förändras över tid. Tumme upp!
Det här är en berättelse som berättas med Anne Lises egen röst. Hon är krass, distanserad och skildrar sitt liv med en slags råbarkad humor.
Jag ville verkligen inte lägga ner den - för jag var tvungen att se vart denna fullständigt absurda berättelse skulle ta mig.
För det är så svart. Och så absurt. Och så löjligt, löjligt roligt.
Roligt, pinsamt om vad som är ett "vanligt" liv och vad som är ett liv du själv tris bra med. En bok att fnissa tillsammans med.
Som helhet är Livet i en skokartong en lättsam och underhållande roman, med tankeväckande budskap. Det finns inte mycket mer att säga än att det är en himla fin bok som fler borde läsa. ... Livet i en skokartong fick mig helt enkelt att må bra.
Författare
Liv Marit Weberg
Liv Marit är en norsk författare född 1988. Hon bor i Oslo och har läst vid norska barnboksinstitutets författarutbildning.