Sök efter ISBN, titel eller författare
Resultat:
Inga fler resultat att visa.
Böcker
Författare
Om oss
Kontakt
Manus
Press
Emma Johansson
Papperssjälar
Emilia är inte så peppad på livet längre. Hon har inte varit det sen den där dagen förra våren när Theresia blev påkörd av tåget. Men varför påverkar det Emilia så mycket? Det var en fruktansvärd olycka, och hela skolan sörjer, men Emilia var aldrig nära vän med Theresia. Bara ytligt bekanta. Men det är något med den populära tjejens död som stör henne. Något som gör den nya vänskapen med Viktor, Theresias äldre bror, riktigt jobbig.
Ingen annan förstår varför Emilia förändrats så mycket, eller varför hon är så obekväm i Viktors sällskap. Men sanningen är att Emilia har en hemlighet som rör Theresias död. En hemlighet som kan förändra allt.

En stark debut om liv och död, kärlek, vänskap, familjeband och sanningens förödande kraft.

Nominerad till Stora ljudbokspriset 2017. Inläsningen är gjord av Sofia Pekkari.
ISBN
9789188665003
Författare
Emma Johansson
Format
Inbunden bok, Pocket, Ljudbok & E-bok
Sidantal
336
Utgivningsdatum
2017-09-07
Omslagsformgivare
Fideli Sundqvist
Boktrailer
Recensioner och bloggar
"Årets bästa debut!"
Bokrelaterat
Papperssjälar skildrar en vacker historia som både berör och får läsaren att känna sig alldeles varm inombords. Rent dramaturgiskt är det en mycket genomtänkt bok.
Papperssjälar var en bok som jag älskade och jag blev full av känslor när jag läste den. Jag är glad att det finns en bok som tar upp viktiga ämnen som psykisk ohälsa på ett sådant bra sätt för det var även så många fina och härliga ögonblick i boken också och sådana böcker behövs.
Du får helt enkelt inte missa Papperssjälar för den var helt fantastisk!
Vanligtvis brukar jag oftast inte fastna för ”svenska” böcker men denna tog mig fan med storm. Jag började läsa Papperssjälar samma dag som release festen skulle vara och jag hann nästan klart. Vilket är ett tecken på att den är beroendeframkallande, man blir helt fast i boken ändå från början till slut. Jag var på helspänn genom hela boken för att man aldrig var beredd på alla känslor på en och samma gång.
Jag tänker på den här lite som en blandning av kanske Som stjärnor i natten och Himlen börjar här – två böcker jag gillade jättemycket. Med andra ord ett jättefint betyg. Det handlar om sorg och att bli kvar efter någon annans död, psykisk ohälsa och att känna skuld för något en inte gjort.
Papperssjälar är en mörk bok som gör ont att läsa. Det är en bok med ett väldigt vackert språk och en ton jag tycker mycket om. Boken är Emma Johanssons debut jag ser verkligen fram emot att följa hennes framtida skrivande!
Författare
Emma Johansson
Emma är född 1991 i Anderstorp, i västra Småland. Där bor hon fortfarande och jobbar som kantpressare inom metallindustrin. Böcker har alltid varit en stor del av hennes liv och när hon inte skriver själv försöker hon läsa så mycket hon bara kan. Att upptäcka en fantastisk bok och få försvinna in i en annan värld är bland det bästa hon vet.
Relaterade böcker