Sök efter ISBN, titel eller författare
Resultat:
Inga fler resultat att visa.
Böcker
Författare
Om oss
Kontakt
Manus
Press
Yrsa Walldén
Flickvänsmaterial
Roxy och Eva har just tagit studenten. Eva har precis blivit dumpad av sin kille och Roxy har aldrig haft någon. Men de har varandra och sommarens projekt blir att hitta en kille till Roxy. Eva fixar med bilder och dejtingappar. De tråcklar sig förbi klyschiga formuleringar och voilá! Sommaren kan börja.

Yrsa Walldén skriver stilsäkert och med humor. Igenkänningen är hög när den ena dryga killen snabbt ersätts av en som är än mer självupptagen. Roxy vrider och vänder på sig själv för att vara den hon tror hon ska vara.
ISBN
9789188665119
Författare
Yrsa Walldén
Format
Inbunden, pocket, e-bok, ljudbok
Sidantal
256
Utgivningsdatum
2018-09-03
Omslagsformgivare
Bim Eriksson
Recensioner och bloggar
"Yrsa Walldéns andra bok är laddad med humor, missförstånd, oro och svartsjuka. Hon beskriver den unga kärlekens osäkerhet och sökande på ett innerligt sätt. ... Fint utmejslade personer beskriver ung kärlek när den är som bäst och känsligast."
– Christina Wedenmark, BTJ härter nr 21
Flickvänsmaterial är en sann pärla. Det finns inga ord som beskriver hur vackert skriven den är. Språket är on point och Yrsa Walldén visar upp en exceptionell förmåga att med sina beskrivningar skapa en stämningsfull närhet och skickligt väva ihop läsarens liv med karaktärernas.
Flickvänsmaterial är en fullständigt charmerande roman om sexualitet, kärlek och den vänskap som bara finns mellan två bästa vänner. Med ett klockrent språk, så omedelbart ungt, och en imponerande förmåga att observera detaljer både roar och engagerar Walldén på ett till synes obesvärat sätt. Hon får det att verka så enkelt, skrivandet.
Med Flickvänsmaterial tycker jag att Walldén sätter en ton i sitt skrivande som jag älskar. Vi anade den i Allt jag inte sa, men här alltså. Så bra! Den osäkra Roxy som har en skön dynamik mellan sin osäkerhet och sitt säkra sätt att vara sig själv är en fantastisk karaktär som var njutningsfull och igenkännande att följa.
Yrsa Walldén har skrivit Flickvänsmaterial på ett så träffsäkert sätt. Hon beskriver känslor mitt i prick och språket är skarpt. Med den här boken tycker jag att hon visar en ny sida av sitt författarskap. Det här är en riktigt rolig bok med en intressant handling som jag tror att många kan uppskatta.
Det är rappt, lättsamt och fokuserar på det känsloladdade kärlekslivet hos unga kvinnor. ... ”Flickvänsmaterial” är ett smultron i bokformat. Lättslukat och syrligt. Intensivt och sött. Borta innan du vet ordet av, men med en eftersmak som lämnar dig lite smått förälskad.
Författare
Yrsa Walldén
Yrsa är född 1989, bosatt i Malmö och utbildad manusförfattare och genusvetare. Hon debuterade 2017 med boken "Allt jag inte sa" som nominerades till Slangbellan.
Relaterade böcker