Sök efter ISBN, titel eller författare
Resultat:
Inga fler resultat att visa.
Böcker
Författare
Om oss
Kontakt
Manus
Press
Linda Jones
Bete sig
VINNARE AV NORRLANDS LITTERATURPRIS!

Stinas värld rämnar när hennes föräldrar berättar att de ska skilja sig. Alla runt henne säger att hon ska vara glad att det hände nu när hon är vuxen. Men hur ska hon kunna vara glad när föräldrarna inte går att känna igen? Hur ska hon kunna vara glad när hon tvingas flytta från barndomshemmet och ingenting är som förut? Kompisarna planerar för jobb och barn och Stina förväntas göra samma sak. Men istället lämnar hon allt. Hon packar en ryggsäck med kläder och mat och tar bussen till en enslig stuga, precis vid foten av fjället. Men hur klarar man av att sköta en stuga, utan el och rinnande vatten, när ens armar är tunna som pinnar och ens händer utan valkar? Hur överlever man på mat som måste tillagas över öppen eld när man levt ett liv på micrade polarbröd? Och hur överlever man helt utan kontakt med omvärlden när man är van vid ett konstant scrollande?
ISBN
9789188665218
Författare
Linda Jones
Format
Inbunden
Sidantal
272
Utgivningsdatum
2021-09-18
Omslagsformgivare
Lena Sjöberg
Recensioner och bloggar
"Bete sig är en roman om inre utveckling, naturens kraft och vikten av att finna sin egen väg. Det mesta sker inuti Stina varför tempot är tämligen lågt. Person- och miljöskildringarna är alldeles utmärkta, naturskildringarna ljuvliga och språket mycket njutbart."
Staffan Wennerlund, Bibliotekstjänst, häfte 22
Bete sig är en imponerande debut av en lovande, ung författare. Det är en atmosfärisk roman, med behagligt språk och målande beskrivningar av den vackra Norrbotten. ... Vackert skriven och med hjärtat på rätta stället gjorde den intryck.
Denna bok tyckte jag var fantastisk. Jag tycker att Linda Jones har en förmåga att skriva verkliga karaktärer; det är osäkerhet, tapperhet och viljestyrka som genomsyrar alla hennes karaktärer. ... Rekommenderar varmt till alla som har en gnutta intresse för naturen, men som också vill läsa om en stark karaktär som följer sitt eget hjärta och som vägrar leva någon annans liv.
Det blev sträckläsning av denna riktigt riktigt läsvärda debut! ... Igenkänningen är stor i beskrivningen av stuglivet, och jag gillar att Stina är så orädd fast hon egentligen inte är det. ... Nu vill jag läsa mer av Linda Jones.
Bete sig bjöd på en underbar och fängslande läsning i vackra Norrbotten med en stark huvudkaraktär. Rekommenderas varmt!
Bete sig är en bok som får mig att tänka, känna och minnas. Känslan av att inte passa in, att inte kunna kontrollera det som händer runt omkring dig. Att behöva något annat. Stina är alltså en pappersvän som jag behåller nära mitt hjärta.
Författare
Linda Jones
Linda Jones är född 1988 och bosatt i Luleå. Till vardags arbetar hon som reporter på SVT Norrbotten, och spenderar så mycket ledig tid hon kan ute i naturen. Bete sig är hennes debut.