Sök efter ISBN, titel eller författare
Resultat:
Inga fler resultat att visa.
Böcker
Författare
Om oss
Kontakt
Manus
Press
Karl Modig
Slagsmål
Det handlar bara om vem som är först. Ett slag kan vara den enda skillnaden som krävs.

Conny har hamnat i en våldsam spiral. Han behöver gemenskapen som Ibrahim och killarna erbjuder, men med den följer förväntan att ställa upp, oavsett vad. Trots att Conny brottas med sig själv blir valet enkelt. Han är beredd att utstå nästan vad som helst. Vad som helst som gör upp med ett förflutet som inte lämnar honom ifred.

I Karl Modigs nya roman Slagsmål behandlar han tunga ämnen som kärlek, sorg, trauman, vänskap och våld. Men framförallt handlar den om mäns relationer till varandra. Deras raka, ärliga vänskap å ena sidan och å andra sidan deras svårighet att nå ut till varandra.

LÄRARHANDLEDNING går att ladda ned via "Extramaterial".
ISBN
9789188665270
Författare
Karl Modig
Format
Inbunden, e-bok, ljudbok
Sidantal
303
Utgivningsdatum
2020-09-01
Boktrailer
Recensioner och bloggar
"Slagsmål utgör en litterärt mycket skicklig skildring av en obehaglig våldskultur som frodas hos en del unga män."
Staffan Wennerlund, Bibliotekstjänst, häfte 21, 2020
Slagsmål är en intensiv och skickligt åstadkommen bok av Karl Modig. Språket är utomordentligt, person- och miljöskildringarna likaså. Våldet skildras närgånget, realistiskt och detaljrikt, närmast motbjudande.
Jag blev golvad av den här berättelsen. Den är oerhört stark och behandlar tabubelagda ämnen.
...
Slagsmål är en, enligt mig, väldigt välskriven ungdomsroman, och de teman den tar upp är livsviktiga! En skildring av machokulturen och dess konsekvenser vävs skickligt in i handlingen, och jag tycker att den på ett knivskarpt sätt visar hur enkelt unga män kan påverkas av dessa samhällsstrukturer.
...
Om du vill ha en omskakande, viktig läsupplevelse kan jag verkligen rekommendera Slagsmål.
Det som också skiljer denna ungdomsbok från många andra är att den utforskar manlighet, manlig identitet och de ideal och normer som förknippas med just manlighet.
...
Jag har läst Modigs alla böcker och skulle säga att detta är hans bästa.
Modig slösar inte på orden men prickar träffsäkert med sina intensiva scener och lyfter en diskussion om manlighet och machokultur. Och när det kommer till framställningen av en destruktiv parrelation är "Slagsmål" nog den bästa bok jag läst.
Författare
Karl Modig
Karl Modig är född 1994 och studerar på Försvarshögskolan. Han tycker om politik, superhjältar och att skriva ledsna böcker med en glimt av humor. Slagsmål är hans tredje roman.
Relaterade böcker