Sök efter ISBN, titel eller författare
Resultat:
Inga fler resultat att visa.
Böcker
Författare
Om oss
Kontakt
Manus
Press
Författare
Vio Szabo
Ladda ner
högupplöst foto
Alla titlar
på VOX & Opal
Vio Szabo, född 1985 i Zrenjanin. Kom till Sverige som flykting 1992. Hen är bosatt i Göteborg och har varit aktiv inom ungt civilsamhälle, bland annat som vice ordförande för RFSL Ungdom. Hen har en fil kand i medie- och kommunikationsvetenskap och har gått en rad skrivarutbildningar. Vio arbetar sedan tio år tillbaka som kommunikatör, främst inom socialtjänsten, men har även jobbat med funktionsrättsfrågor och medborgardialog kring använt kärnbränsle. På fritiden läser hen allt från smal prosalyrik till svulstig fantasy.

Under uppväxten var Vios största intresse islandshästar. Efter en flytt till Stockholm upptäckte hen roller derby och började spela med Stockholm Roller Derby. Hen har sedan dess tränat nybörjare, coachat matcher och dömt på internationell nivå. Förutom sina katter är Vio förtjust i stadgerevideringar, att lyfta tunga saker och fulöl.

Vio skrev 2014 novellen ”Manifestation” i novellsamlingen ”Vår kamp” på Mix Förlag och debuterar 2021 på Vox med romanen Att se stjärnor.
Böcker utgivna på Vox