Sök efter ISBN, titel eller författare
Resultat:
Inga fler resultat att visa.
Böcker
Författare
Om oss
Kontakt
Manus
Press
Malin Fjellborg
Kanske är det längtan
Violas längtan har tagit henne till Stockholm, till andrahandslägenheten i Sätra. Det hon inte tänkte på var hur tom en lägenhet kan kännas hundraelva mil hemifrån. Men så, genom en bokcirkel via ABF, träffar hon Olof och tillsammans med honom får hon ett sammanhang. Han är feminist, har läst alla de rätta böckerna och verkar vilja ha Viola i sitt liv. Men ändå är det något som skaver.
Via telefonlinjen som sträcker sig från söder till norr frågar Viola sin bästis Melanie vad som händer om hon formar sig efter Olof. Kommer den hon är att försvinna då? Och kan man verkligen göra så, trots att man vet bättre?

En smärtsamt stark debut om kärleken när den bara existerar på den enes villkor.

Under Extramaterial nedan finns bokcirkelfrågor att ladda ned.
ISBN
9789188665362
Författare
Malin Fjellborg
Format
inbunden, e-bok, ljudbok
Sidantal
286
Utgivningsdatum
2022-04-04
Omslagsformgivare
Klara Eneroth
Recensioner och bloggar
"Kanske är det längtan är en bok om att vara själv snarare än ensam och att försöka förstå vad man egentligen behöver."
Helena Andréasson, BTJ häfte 11,2022
Malin Fjällborg, som debuterar med den här ungdomsboken, skriver väldigt fint om ungdomens olidliga tyngd. Om våndan av att inte kunna leva som man lär. ... Dessutom är detta en mycket fin berättelse om vänskap.
Fjellborg beskriver fint hur det kan skava att vara kär och vilja vara tillsammans på olika villkor. Vad ska man tåla för att vara sann mot sig själv, blir frågan. Det är en bok att lära av och att känna igen sig i.
Kanske är det längtan en bok att känna igen sig i (tyvärr lite för mycket). Boken prickar precis in hur det är att pendla mellan hopp och förtvivlan i den där omöjliga kärleksrelationen. Det är en bok som får en att komma vidare tillsammans med Viola. Att våga på alla sätt.
Malin Fjellborg har skrivit en lågmäld och snygg berättelse om längtan och om svårigheten att vara den man själv vill vara även tillsammans med någon annan.
Författare
Malin Fjellborg
Malin Fjellborg är född 1993 i Kiruna, men bor sedan 2016 i Malmö. Hon har studerat på två olika skrivarlinjer och Kanske är det längtan är Malins debutroman.